De nadelen van infrarood sauna

De nadelen van infrarood sauna

Infrarood sauna's hebben de laatste jaren veel populariteit gewonnen als een ontspanningsmiddel en alternatieve therapie. Hoewel het gebruik van een infrarood sauna veel voordelen kan bieden, zullen we ook mogelijke nadelen van een infrarood sauna bespreken.

Nadelen infrarood sauna cabine's

Sommige mensen kunnen bijvoorbeeld allergische reacties ervaren op de houtsoorten die in de infrarood sauna worden gebruikt. Deze reacties kunnen variëren van huidirritatie tot ademhalingsproblemen en kunnen ernstig zijn bij mensen met ernstige allergieën. Dit kan een groot infrarood sauna nadeel zijn, wanneer je een houten cabine wilt betreden.

Daarnaast zijn deze infrarood sauna's duur zijn en kunnen ze veel energie verbruiken. Het is belangrijk om de kosten van het gebruik van een infrarood sauna te overwegen voordat u er een aanschaft. Een infrarood sauna deken van Flamengo kan hier een goed alternatief voor zijn.

Blijf voorzichtig

Hoewel het gebruik van een infrarood sauna veel voordelen kan bieden, zijn er ook nadelen aan de infrarood sauna waar je rekening mee moet houden. Het is belangrijk om je arts te raadplegen als je een medische aandoening hebt en om voorzichtig te zijn bij het gebruik van een infrarood sauna. Dit om mogelijke risico's te vermijden.

Infrarood sauna nadelen op een rij 

 1. Hitte-uitputting

Een van de grootste nadelen van sauna is hitte-uitputting. Het is een aandoening die optreedt wanneer het lichaam niet in staat is om de hitte te reguleren. Dit kan leiden tot bijvoorbeeld duizeligheid, misselijkheid en zelfs flauwvallen. Hitte-uitputting kan vooral optreden bij mensen die niet gewend zijn aan hoge temperaturen of die algehele gezondheidsproblemen hebben.

Hoe kun je dit infrarood sauna nadeel oplossen? Wanneer je de mogelijkheid hebt, zoals bij een infrarood deken of een eigen cabine, dien je te zorgen voor een opbouw van temperaturen. Het lichaam kan dan geleidelijk opbouwen. En wellicht bij een volgende sessie kan de temperatuur, indien gewenst, wat hoger. Daarnaast is het simpelweg belangrijk om te luisteren naar je lichaam.

 1. Dehydratie

Een ander nadeel van een sauna is dehydratie. Het lichaam zweet om af te koelen en gifstoffen uit te scheiden, maar als je niet genoeg water drinkt, kan dit leiden tot uitdroging. Dit kan leiden tot hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid. Het is belangrijk om voldoende water te drinken voordat je de sauna ingaat en om na de sessie regelmatig water te drinken.

Dit sauna nadeel is eenvoudig op te lossen, maar wordt nog weleens vergeten. Blijf hier alert op. De sauna kan erg goed zijn voor jouw huid, maar niet wanneer je niet voldoende drinkt. Dan kan de huid uitdrogen en irritatie veroorzaken. Oftewel zorg voor goede hydratatie voor en na gebruik.

 1. Risico op infecties

Sauna's kunnen ook een risico op infecties vormen. De hoge temperaturen en vochtige omgeving kunnen de groei van bacteriën en schimmels bevorderen. Dit kan leiden tot huidinfecties, voetschimmel en andere aandoeningen. Het is belangrijk om de sauna schoon te houden en om altijd een handdoek te gebruiken om op te zitten.

Dit nadeel geldt met name voor de traditionele sauna’s. Daarnaast geldt het voor sauna’s welke niet privé zijn. Een infrarood sauna deken zou een goed alternatief hiervoor kunnen zijn.

 1. Kan Gevaarlijk zijn voor zwangere vrouwen

Sauna kan gevaarlijk zijn voor zwangere vrouwen. De hoge temperaturen kunnen leiden tot foetale stress en zelfs miskramen. Het wordt aanbevolen dat zwangere vrouwen de sauna vermijden of alleen kortere sessies doen met lagere temperaturen.

 1. Kan gevaarlijk zijn voor mensen met bepaalde medische aandoeningen

Het gebruik van een infrarood sauna gevaarlijk zijn voor mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals diabetes, hartproblemen, nieraandoeningen. Voordat een infrarood sauna wordt gebruikt, is het belangrijk om de arts te raadplegen wanneer je een medische aandoening hebt.

 1. Slecht voor mensen met hoge bloeddruk

Sauna kan ook gevaarlijk zijn voor mensen met hoge bloeddruk. De hitte kan de bloeddruk verhogen en leiden tot duizeligheid en flauwvallen. Mensen met hoge bloeddruk moeten voorzichtig zijn en hun arts raadplegen voordat ze de sauna gebruiken.

 1. Kan leiden tot vermoeidheid

Sauna kan ook leiden tot vermoeidheid. De hitte en de ontspanning die de sauna biedt, kunnen er toe leiden dat mensen zich moe en uitgeput voelen. Dit kan vooral het geval zijn na langere sessies of bij mensen die niet gewend zijn aan de sauna.

Kortom dit sauna nadeel is goed te verhelpen. Put jezelf niet te veel uit in de sauna. Luister naar je lichaam en bouw wederom goed op. In dat geval kan een sauna juist voor het tegenovergestelde zorgen. Oftewel vol energie. 

infrarood sauna nadelen en voordelen

Nadelen infrarood sauna

Sauna kan een geweldige manier zijn om te ontspannen en te ontgiften, maar het is belangrijk om de nadelen te kennen voordat je de sauna gebruikt. Hitte-uitputting, dehydratie, risico op infecties, gevaarlijk voor zwangere vrouwen en mensen met hoge bloeddruk, uitdroging van de huid, bloedvatproblemen en vermoeidheid zijn enkele van de belangrijkste nadelen van sauna.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en je arts te raadplegen voordat je de sauna gebruikt, vooral als je algehele gezondheidsproblemen hebt.

Veel van deze nadelen zijn goed te verhelpen. Luister naar je lijf, blijf goed drinken en indien het geval - luister naar je specialist.

Voordelen infrarood sauna 

Juist om het optimale uit de infrarood sauna te halen is het goed om deze nadelen aan de infrarood sauna aan te pakken. Wanneer je hier goed op let kun je diverse voordelen halen uit de infrarood sauna.

De meeste nadelen kunnen worden omgezet in voordelen. Een sauna kan de bloeddruk positief beïnvloeden, wanneer je voldoende drinkt is het uitzweten juist goed voor de uitscheiding van gifstoffen. Daarnaast kan het juist helpen om infecties te voorkomen en de algemene gezondheid te verbeteren. Ook kan het juist helpen bij slaapverbetering.

Er zijn diverse voordelen aan de infrarood sauna. Ben je bewust van de nadelen van een infrarood sauna. Als je deze nadelen weet zijn ze goed aan te pakken, zodat je het optimale uit jouw infrarood sauna sessie kan halen.

VOORDELEN INFRAROOD SAUNA DEKEN

Terug naar blog
 • warmtestress

  Onderzoek naar warmtestress

  Omgevingsstress, zoals extreme warmtestress of koudestress, wordt vaak gezien als een uitdaging voor onze gezondheid en lichaamsevenwicht. Ons lichaam heeft het vermogen om zich redelijk goed aan te passen aan...

  Onderzoek naar warmtestress

  Omgevingsstress, zoals extreme warmtestress of koudestress, wordt vaak gezien als een uitdaging voor onze gezondheid en lichaamsevenwicht. Ons lichaam heeft het vermogen om zich redelijk goed aan te passen aan...

 • hoe duur is een sauna

  Hoe duur is een sauna? Prijzen en opties voor e...

  Ben je benieuwd naar de kosten van een sauna en overweeg je om er een in huis te nemen? In dit artikel bespreken we hoe duur een sauna kan zijn,...

  Hoe duur is een sauna? Prijzen en opties voor e...

  Ben je benieuwd naar de kosten van een sauna en overweeg je om er een in huis te nemen? In dit artikel bespreken we hoe duur een sauna kan zijn,...

 • infrarood sauna fibromyalgie

  Waarom een infrarood sauna bij fibromyalgie?

  Hoe zit het met de werking van een infrarood sauna bij fibromyalgie. Fibromyalgie is een chronische aandoening die wordt gekenmerkt door wijdverspreide pijn, stijve spieren en gewrichten, en aanhoudende vermoeidheid....

  Waarom een infrarood sauna bij fibromyalgie?

  Hoe zit het met de werking van een infrarood sauna bij fibromyalgie. Fibromyalgie is een chronische aandoening die wordt gekenmerkt door wijdverspreide pijn, stijve spieren en gewrichten, en aanhoudende vermoeidheid....

1 van 3