spierherstel bevorderen infrarood sauna deken flamengo

Spierherstel bevorderen met infrarood sauna

De infrarood sauna is een populaire manier om te helpen bij het herstel van spieren na het sporten.

Dit type sauna gebruikt infraroodstraling om op te warmen en heeft een aantal voordelen voor het menselijk lichaam, waaronder verbeterde bloedstroom en verminderde spierspanning.

In dit artikel gaan we dieper in op hoe een infrarood sauna kan helpen bij spierherstel en welke andere voordelen het kan bieden voor ons lichaam.

''Recovery is where the magic happens. It's when your muscles repair and come back stronger than before.''

Spierherstel na je workout

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen hoe spieren herstellen na een training. Tijdens het sporten worden spieren beschadigd, waardoor er kleine scheurtjes ontstaan in de spiervezels.

Dit gebeurt wanneer spieren worden uitgerekt tijdens het sporten, zodat de spierkracht toeneemt en de spieren sterker worden. Na het sporten moeten deze kleine scheurtjes worden hersteld om het spierweefsel te regenereren en te verbeteren. Dit is waar spierherstel om de hoek komt kijken.

Infrarood sauna en spierherstel 

De infrarood sauna kan helpen bij spierherstel te bevorderen door de bloedsomloop te verhogen. Dit komt doordat infraroodstraling helpt om de bloedvaten te verwijden en de doorbloeding te verbeteren.

Dit kan op zijn beurt helpen om de hoeveelheid bloed die naar beschadigde spieren stroomt, te verhogen. Het verhoogde bloedvolume kan voedingsstoffen en zuurstof naar de spieren brengen, wat nodig is om het herstelproces te stimuleren.

Een ideale combinatie voor spierherstel na sporten te bevorderen is een infrarood sauna. Of het nou is voor spierherstel na krachttraining, hardlopen of een andere training, het zal de spieren helpen met het herstel.

SPIERHERSTEL DOOR BLOEDSOMLOOP SAUNA

Spierspanning verminderen

Een ander voordeel van de infrarood sauna voor je spieren, is dat ze kunnen helpen om spierspanning te verminderen. Spierspanning kan optreden na het sporten en kan de spieren stijf en pijnlijk maken. Dit komt doordat melkzuur zich ophoopt in de spieren, wat kan leiden tot spierpijn en spanning.

De infrarood sauna kan helpen om dit probleem aan te pakken door de bloedstroom te verhogen, waardoor de spieren meer zuurstof en voedingsstoffen kunnen opnemen en melkzuur sneller kan worden afgevoerd. De warmte van de infrarood sauna kan daarnaast helpen bij het ontspannen van spieren en het verminderen van pijn en stijfheid.

spierherstel bevorderen door infrarood sauna

Ontsteking vermindering

Een ander voordeel van de infrarood sauna is dat ze kunnen helpen bij het verminderen van ontsteking in de spieren. Ontsteking is een natuurlijk proces dat gebeurt als reactie op weefselschade en trauma, maar kan ook leiden tot pijn en zwelling in de spieren.

Infrarood sauna's kunnen het ontstekingsproces verminderen door de productie van stikstofmonoxide te verhogen, wat kan helpen bij het reguleren van het immuunsysteem en het verminderen van ontstekingen.

spierspanning verminderen door infrarood sauna

Ontspannen door infrarood 

Infrarood sauna's kunnen ook helpen om spieren te ontspannen en te kalmeren na een zware training. Dit komt doordat de infraroodstraling kan helpen om de zenuwuiteinden te kalmeren en pijn te verminderen.

Dit kan leiden tot een dieper gevoel van ontspanning en kan helpen om spierpijn en spanning te verminderen. Daarnaast verbetert de flexibiliteit. Door de warmte kunnen spieren beter ontspannen en opwarmen, waardoor het gemakkelijker wordt om ze te rekken en flexibeler te worden.

spierspanning minder maken infrarood sauna deken

Meer voordelen | jazeker

Naast de voordelen van een infrarood sauna voor spierherstel zijn er nog diverse gezondheidsvoordelen. Sommige hebben ook weer direct of indirect te maken met een beter herstel na je workout.

De infrarood helpt bij het detoxen en dus het verwijderen van afvalstoffen in je lichaam. Daarnaast heeft de infrarood sauna een positief effect op beter slapen. Ook kan het helpen als ondersteuning voor afvallen. De infrarood sauna helpt niet alleen met spierherstel, maar ook met gewrichtsherstel en pijnen.

''Herstel is even belangrijk als de training zelf. De spieren groeien wanneer je rust. Niet wanneer je traint.''

Infrarood sauna na jouw workout 

Als jouw gym een infrarood sauna heeft is het fijn om hier heerlijk na jouw training in te gaan vertoeven.

Natuurlijk voor de voordelen van het spierherstel gecombineerd met de sauna, maar ook voor alle andere gezondheidsvoordelen. En natuurlijk om heerlijk te ontspannen.

Wanneer jouw gym geen infrarood sauna heeft wordt het wat lastiger. Tenzij je natuurlijk thuis al een infrarood cabine hebt.
Misschien heb je geen zin of tijd om naar de infrarood sauna te gaan bij jouw sportschool. Kortom er kunnen allerlei redenen zijn die het regelmatig bezoeken van een infrarood sauna lastig maken.

infrarood sauna deken spierherstel

Tijd voor de sauna | meet Flamengo

Met de Flamengo infrarood sauna deken haal je jouw eigen draagbare infrarood sauna in huis. Wat is een infrarood sauna deken?

De infrarood technologie zoals we die kennen bij een infrarood cabine, maar dan verwerkt in een soort deken. Hiermee kun je dagelijks gebruik maken van de infrarood sauna, thuis of waar jij maar wilt. Daarnaast is het stuk makkelijker voor je planning. Een infrarood sauna uitgevoerd in een deken. Ideaal dus.

Het maakt jou om het een stuk makkelijker te maken om optimaal te profiteren van de infrarood sauna en spierherstel. En daarnaast natuurlijk van allerlei andere voordelen van de infrarood sauna.

Meer weten over de Flamengo infrarood sauna deken?

Terug naar blog
 • warmtestress

  Onderzoek naar warmtestress

  Omgevingsstress, zoals extreme warmtestress of koudestress, wordt vaak gezien als een uitdaging voor onze gezondheid en lichaamsevenwicht. Ons lichaam heeft het vermogen om zich redelijk goed aan te passen aan...

  Onderzoek naar warmtestress

  Omgevingsstress, zoals extreme warmtestress of koudestress, wordt vaak gezien als een uitdaging voor onze gezondheid en lichaamsevenwicht. Ons lichaam heeft het vermogen om zich redelijk goed aan te passen aan...

 • hoe duur is een sauna

  Hoe duur is een sauna? Prijzen en opties voor e...

  Ben je benieuwd naar de kosten van een sauna en overweeg je om er een in huis te nemen? In dit artikel bespreken we hoe duur een sauna kan zijn,...

  Hoe duur is een sauna? Prijzen en opties voor e...

  Ben je benieuwd naar de kosten van een sauna en overweeg je om er een in huis te nemen? In dit artikel bespreken we hoe duur een sauna kan zijn,...

 • infrarood sauna fibromyalgie

  Waarom een infrarood sauna bij fibromyalgie?

  Hoe zit het met de werking van een infrarood sauna bij fibromyalgie. Fibromyalgie is een chronische aandoening die wordt gekenmerkt door wijdverspreide pijn, stijve spieren en gewrichten, en aanhoudende vermoeidheid....

  Waarom een infrarood sauna bij fibromyalgie?

  Hoe zit het met de werking van een infrarood sauna bij fibromyalgie. Fibromyalgie is een chronische aandoening die wordt gekenmerkt door wijdverspreide pijn, stijve spieren en gewrichten, en aanhoudende vermoeidheid....

1 van 3