VOORDELEN INFRAROOD SAUNA DEKEN

De infrarood sauna is de laatste jaren steeds populairder geworden. Niet alleen omdat het ontspannend is, maar ook omdat het veel voordelen heeft. We gaan uitgebreid in op de voordelen van de infrarood sauna deken van Flamengo. De nieuwste soort infrarood sauna uitgevoerd in een deken.

WAT IS INFRAROOD?

Infrarood is een elektromagnetische straling die met het blote oog niet waar te nemen is. De straling genereert licht en warmte.
Een eigenschap van infrarood is dat deze zich niet op de ruimte, maar op objecten en personen in een ruimte richt.
Om deze reden wordt de lucht in de ruimte niet of nauwelijks opgewarmd.

HOE WERKT EEN INFRAROOD SAUNA?

In een infrarood sauna is het aangenaam vertoeven.
De straling van infrarood warmt de ruimte van de sauna namelijk niet op.
De infraroodgolven geven de warmte zeer gericht aan het lichaam af.
Het klimaat in een infrarood sauna is daarom veel prettiger dan in een reguliere, Finse sauna. Je kunt de warmte vergelijken met zonnebaden.

We gaan verder in op de voordelen van een infrarood sauna deken, welke overigens hetzelfde zijn als een reguliere infrarood sauna.

de voordelen van een infrarood sauna deken

EFFECTEN GEBRUIK INFRAROOD SAUNA DEKEN

Sport jij graag en wil je het spierherstel bevorderen?
Vind jij een healthy lifestyle belangrijk?
Wil jij jouw immuunsysteem een boost geven?
Jouw lichaam ontgiften en/of extra calorieën verbranden?
De conditie van je huid verbeteren?
Een betere nachtrust waardoor je energiek wakker wordt?

Of gewoon heerlijk ontstressen door volledig te ontspannen en te relaxen.
Kies voor een infrarood saunadeken en ervaar de kracht van het gebruik zelf.

Slaap beter, word uitgerust wakker en begin vol energie aan een nieuwe dag. Haal het maximale uit jouw leven en voel je fitter dan ooit tevoren.

Is een Infrarood sauna gezond? Jazeker. Het heeft een krachtige impact op zowel jouw mentale als fysieke toestand waardoor de gehele conditie verbetert.

We gaan hieronder uitgebreid in over de voordelen van het gebruik van een infrarood sauna deken.

VOORDELEN INFRAROOD SAUNA

DETOXEN INFRAROOD SAUNA

Tegenwoordig zijn we steeds meer bezig met onze gezondheid en het ontgiften van ons lichaam. Een populaire manier om dit te doen is door middel van een infrarood sauna. Maar wat is detoxen precies en hoe werkt het in een infrarood sauna deken?

Detoxen is het proces waarbij het lichaam wordt gereinigd van gifstoffen. Deze toxines kunnen afkomstig zijn van voeding, medicijnen, vervuiling en andere factoren. Het ontgiftingsproces vindt voornamelijk plaats in de lever, waar deze stoffen worden omgezet en uitgescheiden via de urine, ontlasting en zweet.

Maar hoe werkt detoxen in een infrarood sauna precies? Wanneer je in een infrarood sauna zit, worden je poriën geopend en begint het zweten. Dit is een natuurlijke manier van het lichaam om zichzelf te ontgiften. Doordat de warmte dieper doordringt in het lichaam, wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en worden afvalstoffen sneller afgevoerd.

voordeel infrarood sauna deken detoxen

ONTSPANNEN IN INFRAROOD SAUNA

Een drukke dag gehad op het werk of thuis? Dan is het tijd om te ontspannen in een infrarood sauna deken. Een infrarood sauna is een perfecte manier om te ontspannen en tegelijkertijd je lichaam te reinigen en te ontgiften.

De warmte van de infrarood sauna zorgt voor ontspanning van het lichaam en de geest. Het kan helpen bij het verlichten van stress en angst.

Verder kan een infrarood sauna deken zorgen voor diverse voordelen zoals hieronder en boven genoemd welke kunnen bijdragen aan een stressvrij en ontspannen gevoel. Denk aan een betere slaapkwaliteit, de aanmaak van gelukshormonen en een betere algehele gezondheid.

voordelen infrarood sauna deken ontspanning en relaxen

BLOEDCIRCULATIE VERBETEREN

Een infrarood sauna is een sauna die gebruikmaakt van infraroodstraling. Dit type sauna kan verschillende voordelen hebben voor de gezondheid, waaronder het verbeteren van de bloedcirculatie.

Bloedcirculatie is belangrijk voor ons lichaam omdat het zuurstof en voedingsstoffen transporteert naar alle delen van ons lichaam. Een goede bloedcirculatie zorgt ervoor dat ons lichaam goed functioneert en dat we ons energiek voelen.

Een infrarood sauna kan helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie omdat het de bloedvaten verwijdt. Dit komt door de warmte die wordt geproduceerd door de infraroodtechnologie. Wanneer de bloedvaten verwijden, kan het bloed gemakkelijker door het lichaam stromen en worden zuurstof en voedingsstoffen beter getransporteerd.

voordeel infrarood deken Flamengo bloedcirculatie verbeteren

VERBETERING NACHTRUST

Een van de voordelen van een infrarood sauna deken is dat het kan helpen bij een betere nachtrust.

Infrarood sauna's kunnen bijdragen aan een betere nachtrust door de ontspanning die het biedt. Door de warmte en de infraroodstraling ontspannen de spieren en wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Dit kan helpen bij het verminderen van stress en angst, wat vaak de oorzaak is van een slechte nachtrust.

Daarnaast kan infrarood sauna's ook helpen bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de ademhaling. Dit kan bijdragen aan een diepere en meer ontspannen slaap.

Om optimaal te profiteren van de voordelen van een infrarood sauna deken voor een betere nachtrust, is het belangrijk om het op de juiste manier te gebruiken. Experts raden aan om het 1-2 uur voor het slapengaan te gebruiken en niet langer dan 20-30 minuten per sessie.

voordelen infrarood sauna deken Flamengo beter slapen

HUIDVERBETERING

Een stralende en gezonde huid is iets waar we allemaal naar streven. Maar wist je dat je door gebruik te maken van een infrarood sauna ook je huid kunt verbeteren?

Infrarood sauna's zijn ontworpen om infraroodstralen uit te zenden die de huid doordringen en de bloedcirculatie verhogen. Dit helpt om de huid te ontgiften en te voeden, waardoor ze er gezonder en stralender uitziet. Bovendien kan infraroodstraling ook helpen om collageen en elastine in de huid te stimuleren, waardoor de huid steviger en elastischer wordt.

Een van de grote voordelen van een infrarood sauna deken is dat ze helpen bij het verwijderen van gifstoffen uit ons lichaam. Dit is belangrijk omdat gifstoffen in ons lichaam kunnen leiden tot huidproblemen zoals acne, eczeem en rosacea. Door regelmatig gebruik te maken van een infrarood sauna kunnen we de gifstoffen uit ons lichaam verwijderen en onze huid gezonder maken.

Een ander voordeel van infrarood sauna's is dat ze kunnen helpen bij het verminderen van rimpels en fijne lijntjes. Dit komt doordat infraroodstraling de productie van collageen en elastine in onze huid kan stimuleren, wat essentieel is voor een gezonde en stevige huid. Door regelmatig gebruik te maken van een infrarood sauna kunnen we onze huid er jonger en frisser laten uitzien.

Ten slotte kan een infrarood sauna ook helpen bij het verminderen van cellulitis. Dit komt doordat de infraroodstraling de bloedcirculatie verhoogt en de vetverbranding stimuleert, waardoor de vetophopingen die cellulitis veroorzaken worden afgebroken.

voordeel infrarood deken verbeter de huid

HAPPY CHEMICALS

Een infrarood sauna kan wonderen doen voor ons lichaam en geest. Het is een geweldige manier om te ontspannen na een lange dag werken of sporten en het kan ook helpen bij verschillende gezondheidsproblemen. Maar wist je dat een infrarood sauna ook kan bijdragen aan de productie van onze "happy chemicals"?

Ons lichaam produceert verschillende chemicaliën die ons een goed gevoel geven, zoals endorfines, serotonine, oxytocine en dopamine. Deze stoffen worden vaak de "happy chemicals" genoemd omdat ze ons een gevoel van geluk en welzijn geven. En wat blijkt? Een sessie in de infrarood sauna kan de productie van deze stoffen stimuleren.

gelukshormonen aanmaken in de infrarood sauna

CALORIEËN VERBRANDEN

Een infrarood sauna is niet alleen ontspannend, maar kan ook helpen bij het verbranden van calorieën. De infrarood stralen verwarmen het lichaam van binnenuit, waardoor de stofwisseling wordt gestimuleerd en er meer calorieën worden verbrand.

Maar hoe werkt dit precies? In tegenstelling tot een traditionele sauna, waarbij de lucht wordt verwarmd, straalt een infrarood sauna directe warmte uit op het lichaam. Deze warmte dringt dieper door in de huid en spieren, waardoor het lichaam harder moet werken om af te koelen. Dit proces, ook wel thermogenese genoemd, zorgt voor een verhoogd metabolisme en dus meer calorieverbranding.

Uit onderzoek blijkt dat een sessie in een infrarood sauna van 30 minuten tot een aantal honderd calorieën kan verbranden. Dit is vergelijkbaar met een intensieve workout, maar dan zonder de fysieke inspanning.

Natuurlijk is het belangrijk om te benadrukken dat een infrarood sauna geen vervanging is voor een gezonde levensstijl en regelmatige lichaamsbeweging. Het kan echter wel een aanvulling zijn op een gezonde levensstijl en helpen bij het bereiken van gewichtsverliesdoelen.

voordeel infrarood sauna calorieen verbranden

VERMINDER ONTSTEKINGEN

Ontstekingen zijn een natuurlijke reactie van ons lichaam wanneer we gewond raken of ziek worden. Het is een manier voor ons immuunsysteem om te reageren en te proberen het probleem op te lossen. Echter, wanneer ontstekingen chronisch worden en blijven aanhouden, kan dit leiden tot allerlei gezondheidsproblemen zoals artritis, hartziekten of diabetes.

De Flamengo infrarood sauna deken kan helpen bij het verminderen van ontstekingen omdat het de bloedstroom naar de ontstoken gebieden verbetert en het lichaam helpt om afvalstoffen af te voeren die de ontsteking veroorzaken.

Stress kan ook bijdragen aan ontstekingen in het lichaam, dus door stress te verminderen kan de sauna indirect helpen bij het verminderen van ontstekingen.

Een ander voordeel van infrarood sauna's is dat ze een natuurlijke pijnstiller kunnen zijn. Ontstekingen kunnen vaak gepaard gaan met pijn, en de warmte van de sauna kan helpen bij het verminderen van deze pijn zonder dat er medicijnen nodig zijn.

verminder ontsteking voordeel infrarood sauna deken

COLLAGEEN STIMULEREN

Een van de voordelen van een infrarood sauna deken is dat het kan helpen om de productie van collageen te stimuleren. Collageen is een eiwit dat essentieel is voor een gezonde huid, haar, nagels, gewrichten en botten. Door het stimuleren van de productie van collageen, kan een infrarood sauna helpen om de tekenen van veroudering te verminderen en de algehele gezondheid te verbeteren.

Het warmte-effect stimuleert de bloedcirculatie en de productie van collageen. Door regelmatig gebruik te maken van een Flamengo infrarood sauna deken, kan de productie van collageen worden verhoogd, waardoor de huid er jonger en gezonder uitziet.

aanmaak collageen als voordeel van de infrarood sauna deken

SPIERHERSTEL

Wanneer jij regelmatig sport heb je te maken met spierherstel.
Je traint jouw spieren om ze sterker te maken en vanzelfsprekend wil jij het spierherstel bevorderen.
Dit kan op verschillende manieren.
Rust nemen, goed slapen, gezond en eiwitrijk eten zijn daar voorbeelden van.

Spierherstel bevorderen?
Het gebruik van een infrarood sauna draagt eraan bij.
Door het gebruik ervan stijgt de hartslag en ook de bloeddruk verbetert.
De spieren worden opgewarmd, de doorbloeding optimaliseert en de zuurstoftoevoer gaat omhoog. De spierpijn verdwijnt hierdoor sneller en ook het herstel van de spieren gaat sneller.

SNELLER RESULTAAT

Tijdens het gebruik van een infrarood sauna komen er eiwitten in het lichaam vrij.
Deze eiwitten zijn de bouwstenen die jouw spieren nodig hebben om te groeien.
Dit principe wordt hyperthermac conditioning genoemd en wordt door veel atleten toegepast.
Ook worden groeihormonen en een hogere gevoeligheid voor insuline gestimuleerd waardoor glucose beter kan worden opgeslagen.
Iets dat noodzakelijk is wanneer jij jouw spieren wilt laten groeien.

INFRAROOD | POSITIEF EFFECT OP SPIER- EN GEWRICHTSPIJN

Doordat de infrarood straling diep doordringt in de spieren en gewrichten, worden pijntjes minder.
Ook de betere doorbloeding, dankzij infrarood, zorgt hiervoor.
Deze onschadelijk straling zorgt dat deze spieren en gewrichten verwarmd worden met dit positieve resultaat als gevolg.
Infrarood kan dan ook helpen bij reuma, artrose, fibromyalgie en artritis. Specialisten adviseren dan ook volop het gebruik van infrarood.

gewrichtsherstel en spierherstel voordelen infrarood deken

VOORDELEN INFRAROOD | BETERE ALGEHELE GEZONDHEID

De lichaamstemperatuur stijgt tijdens het gebruiken van een sauna.
Jouw lichaam leert om onder extreme belasting te functioneren.
Jouw uithoudingsvermogen en daarmee ook jouw energielevel verbetert hierdoor.

Doordat je in een sauna gaat zweten, worden toxische stoffen uitgescheiden. Jouw lichaam functioneert zonder deze stoffen beter, waardoor het een positief effect heeft op jouw algehele gesteldheid, immuunsysteem, gezondheid en huid.

Heb jij regelmatig last van hoofdpijn, verkoudheid of algehele malaise?
Heb je een onrustige huid met acne? Voel jij je vaak futloos?

Help jouw lichaam met het afvoeren van afvalstoffen en ervaar het verschil.

Houd jij er een gezonde lifestyle op na?
Voeg het regelmatig gebruik van een saunadeken aan jouw gewoontes toe en ondersteun het lichaam bij het afvoeren van afvalstoffen.

INFRAROOD SAUNA ERVARING | WETENSCHAPPELIJK BEWEZEN

De effecten van een infrarood sauna zijn fantastisch.
Met een saunadeken geniet jij vanuit huis van de vele voordelen die het met zich meebrengt.

De ervaringen van onze gebruikers zijn dan ook ontzettend positief.
Daarnaast is de werking van een infrarood sauna wetenschappelijk bewezen. De impact zelf ervaren en jouw healthy lifestyle een upgrade geven?

WAAROM FLAMENGO INFRAROOD DEKEN?

Zoals je kunt lezen, heeft infrarood een positief effect op het menselijk lichaam.
Echter is het frequent bezoeken van een infrarood sauna een kostbare aangelegenheid. Daar hebben wij bij Flamengo iets op gevonden.

Wij hebben in samenwerking met bedrijven in Amerika en Australië de ultieme saunadeken ontworpen.
Zo profiteer je van de voordelen, gewoon vanuit huis.
Onze saunadeken is voorzien van de meest geavanceerde technologieën en daarmee heb jij een absoluut high-end product in handen. En dat, voor een betaalbare prijs.

infrarood sauna deken van flamengo

NIET GOED = GELD TERUG

Ben jij onverhoopt niet tevreden met de Flamengo saunadeken?
Niet goed = geld terug. Wij zijn overtuigd van de kwaliteit en positieve effecten die onze geavanceerde saunadeken te bieden heeft en om deze reden geven we dan ook graag garantie.
Probeer het uit voor 30 dagen en ervaar het zelf.